Let's talk!

Chat Odaları

  • click to rate
    Sohbet odaları, kullanıcıların metin tabanlı mesajlar aracılığıyla birbirleriyle iletişim kurdukları çevrimiçi alanlardır.
    Ardından 1979'da başlayan e-posta tabanlı bir haber grubu olan USENET geldi.
    Ancak CompuServe CB simülatörü, yaygın olarak ilk gerçek zamanlı sohbet odası olarak kabul edilir.
    PlayNet sonunda yazılımını, People Connection adlı bir sohbet odası hizmetini başlatan Quantum Link veya Q-Link adlı bir şirkete lisansladı.
    Pew Internet & American Life Project istatistiklerine göre, 2000 yılında çevrimiçi gençlerin yüzde 55'i ve çevrimiçi yetişkinlerin yüzde 28'i sohbet odalarını kullandı.
    AOL'nin sohbet odaları, güneşin altında her konu hakkında sohbet etmek isteyen kullanıcılarla doldu.
    Başlamak için iyi bir yer, Yahoo! gibi popüler anlık mesajlaşma istemcileriyle birlikte gelen sohbet odalarıdır!
    İlgi alanlarınıza veya ihtiyaçlarınıza uyan sohbet odaları için Web'de de arama yapabilirsiniz.
    Yahoo! tarafından işletilen bir sohbet odası kullanıyorsanız.
    Birçok site size odada zaten kaç kişinin olduğunu söyleyecektir, bu da siz girmeden önce odanın popülaritesi hakkında bir fikir verecektir.
    Bu, özellikle yoğun bir sohbet odasında her zaman kolay değildir. Aramanız gereken şey, bir gözlemcinin "uğultu karışıklığı" dediği şey arasındaki tutarlı konuşma dizileridir.

    Farklı sohbet servisleri bunu, bazen özel bir düğmeye basarak veya mesajın ön tarafını < > işaretleri ile çevrelenmiş kullanıcının adıyla etiketleyerek farklı şekillerde gerçekleştirir.
    Sohbet odası ayarının dışında başka bir kullanıcıya doğrudan anlık ileti göndermek de mümkündür.
    Ancak, bir sohbet odasında ne tür bir davranış beklemeli (veya hoşgörmeniz beklenmelidir)? Kendinizi ve çocuklarınızı küfürlü veya yırtıcı sohbetlerden korumak için ne yapabilirsiniz?
    Sohbet odalarında çok fazla zaman geçirecekseniz, tüm gürültüyü görmezden gelmeyi ve kendi konuşmalarınıza konsantre olmayı öğrenmelisiniz.
    Sohbet odalarının anonimliği, insanları arsız görüşleri paylaşmaya da teşvik eder. İnsanlar, sohbet odalarında, gerçek hayatta asla cesaret edemeyecekleri kadar, düşüncelerini ve fikirlerini daha vurgulu bir şekilde ifade etme eğilimindedirler.
    Chat Odaları aynı faktörler sizin lehinize de çalışabilir. Örneğin, kişisel bir sorun hakkında dürüst tavsiye arıyorsanız, sohbet odası gitmek için harika bir yer olabilir.
    Pediatrics dergisinde yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, 2007'de 10 ila 15 yaşındakilerin yüzde 15'i "çevrimiçi istenmeyen cinsel istek" aldı.
    Güvenli bir şekilde sohbet etmek için bazı genel ipuçları ve yönergeler vardır.
    Sohbet odası güvenliği için başka bir genel kural, herhangi bir kişisel bilgiyi sohbet oturumu bağlamında paylaşmaktan kaçınmaktır.
    Web sohbet odası nedir? Arkadaşlar için, bir diğeri aile için ve üçüncüsü köpek severler için bir sohbet odası olabilir.

    Web sohbet odası nedir? Aynı konuyla ilgilenen kullanıcılar için tasarlanmıştır.
    Bir web sohbet odasını nasıl yapabilirim? Ancak en önemli şey, hedefinizi tanımlamaktır - neden bir web sohbet odası kurmak istediğinizi ve hangi hedeflere ulaşması gerektiğini.
    Web sohbet odası nasıl yapılır? Teknik açıdan, bir web sohbet odası oluşturmak için hazır araçlar kullanılabilir.


Recent Blog Entries

View All