Türkiye'nin en büyük şehri olan İstanbul'da Araç Kiralama hizmetini en kaliteli ve ekonomik fiyatlar ile bir arada sunan Ekar Global Rent A Car 7/24 destek ile her zaman yanınızdadır.

İstanbul Araç Kiralama Şirketi

İstanbul, Yazarların-Tarihçilerin seyyahların dilinde pelesenk olmuş bir Dünya metropolü olarak Türkiye’nin en çok ziyaret edilen şehirleri arasında ki yerini asırlardır sürdürmekte.

Lamartine’in dediği gibi; “Dünyaya son kere bakacak olsam, bu bakışı İstanbul’un Çamlıca tepesinden yapmak isterdim” veya Napoleon’un “Eğer dünya tek bir devletten ibaret olsaydı, başkenti İstanbul olurdu” gibi övgülerle anılan Boğazın efendisi, bu konumunu her geçen gün daha da sağlamlaştırmaktadır.

Araç kiralamak, bu büyük şehri gezerken faydalanılacak en mantıklı seçimdir. Gezilecek yerlerin çokluğu ve coğrafi olarak büyük bir bölgeyi kaplaması bakımından İstanbul’da araç kiralamak hem ekonomik açıdan hem de konfor açısından oldukça tercih sebebidir.

Gerek nüfus gerekse İstanbul’un her yerine saçılmış tarihi miraslar Araç kiralamayı Toplu ulaşım araçlarına yeğ tutmaktadır.

Eşsiz Boğaz manzarası ve etrafında boşluk olmaksızın görülebilecek tarihi yerler cenneti İstanbul, Ekar güvencesi altında kiralanacak araçlar ile sizlere eşsiz bir tatil vaat  ediyor.

Gelin İstanbul’da aracınızı bizden kiralayın, tatilinizi bu cennet şehirde sorunsuz geçirin.

En Ucuz İstanbul Araç Kiralama Şirketi

İstanbul Araç Kiralama sektörü bakımından bir çok sektörde olduğu gibi ülkemizin en gelişmiş şehridir. Burada dikkat etmeniz gereken bir husus araç kiralama yapmak istediğiniz firmanın size özel hizmetler ile butik çalışıp çalışamayacağıdır. Ucuz araç kiralama yapmak isterken "rent a car" belgesi olmayan araç kiralama şirketlerini tercih etmeyiniz. Her hangi bir hasar veya destek konusunda direk ilgili kişilere ulaşabileceğinize dikkat etmelisiniz.

Araç Kiralama: İSTANBUL  ANADOLU YAKASI

 İstanbul Anadolu Yakası:

Yüzölçümü açısından büyük bir bölgeyi kapsayan İstanbul, Siyasi ve coğrafi olarak 2 ‘ye ayrılabilir. Asya kıtasının Avrupa kıtasına göz kırptığı İstanbul Anadolu Yakasını konforlu ve genç filosu ile hizmet veren Ekar Global Rent A Car ( Ekar Global Araç Kiralama )  ‘dan araç kiralayarak Boğazın ve Tarih kokan sokakların tadını çıkarabilirsiniz.

Gerek Atatürk Havalimanının kapanmasıyla gerek yeni İstanbul havalimanının konumu gereği Sabiha Gökçen Havalimanı önceden tercih sebebi olmadığı kitlelere hitap etmeye başlamıştır. Diğer Anadolu şehirlerine olan ulaşım avantajı ve kiraladığınız aracınızı aldıktan sonra hedef noktasına ulaşmakta yaşayacağınız İstanbul trafiği avantajını yaşatması bakımından, gerek Sabiha Gökçen Havalimanı ( SAW ) gerek ise diğer teslimat noktaları seyahatinize başlarken sizlere kolaylık sağlamaktadır.

 

İstanbul Avrupa Yakası Araç Kiralama:

Avrupa Kıtasına bağlı tarihi yarımada, nüfus ve gezilecek yerlerin çoğunluğunun olduğu İstanbul yakasıdır. Yedi Tepeli Şehrin 7’si de Avrupa yakasındadır. Atatürk Havalimanının kapatılması ve yeni havalimanının açılması İstanbul’un Kuzeyi olan Karadeniz kıyılarına sosyo-ekonomik bir akış beklenmektedir. Dünyanın en büyük Havalimanı olan İstanbul Havalimanının yavaş yavaş tam kapasiteye çıkması ile nufüs dağılımının da bu yönde ilerlemesi beklenmektedir. Ekar Global Rent A Car Göktürk Ofisi ile hem İstanbul’un kuzeyi hemde Yeni Havalimanında hizmet vermektedir.

Ekar Global Rent A Car (Ekar Global Araç Kiralama ) farkıyla;

  • Günlük araç kiralama
  • Uzun dönem araç kiralama
  • Transfer Hizmeti
  • Veya Şoförlü araç kiralama hizmetlerinden güvenle faydalanabilirsiniz.

Ekar Global Rent A Car İstanbul Seyahat Tavsiyesi:

İstanbul’un, birkaç satırla anlatılacak bir şehir olmadığını söylemek gereklilikten çok bir zorunluluk aslında. Lütfen Ekar Global Rent A Car ( Ekar Global Araç Kiralama )  ‘dan kiraladığınız aracın camını açın. İstanbul’un Tarih kokan, Boğaz kokan o benzersiz havasını içinize çekin. Koca bir Kıtanın sınırında yine koca bir kıtanın başlangıcının seyrine dalın. Unutamayacağınız bir seyahat için Ekar Global Rent A Car ( Ekar Global Araç Kiralama ) ‘ı tercih edin.

İstanbulu’un 7 Tepesi:

  1. Topkapı Sarayı Tepesi:  1478 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmış ve yüzyıllarca Osmanlı İmparatorluğu bu Saray’da yönetilmiştir. 80.000 m2 yüzölçümüne sahiptir.
  2.  Çemberlitaş Tepesi:  Tepe adını 300’lü yıllarda Hükümdar olan 1. Konstantin tarafından dikilen Çemberlitaş’ın semte ismini vermesi ile almıştır. Nurosmaniye Cami de bu semte bulunur.
  3. Beyazıt Tepesi: Teyazıt Cami’nin ve çevredeki birçok yerin de içinde bulunduğu önemli tepelerden biridir.
  4. Fatih Tepesi: Fatih Külliyesini içine alan tepe konumu gereği eski merkez İstanbul denilebilir.
  5. Yavuzselim Tepesi: Yavuz Sultan Selim Cami ve Padişah’ın Türbesini adını verdiği Yavuzselim Tepesi.
  6. Edirnekapı Tepesi: Şehrin en yüksek tepesidir . Mimar Sinan tarafından yapılan Sultan Mihrimah Cami de buradadır.
  7. Kocamustafapaşa Tepesi: Mimar Sinan’ın kalfası olan Davut Ağa tarafından inşa edilen Cerrah Mehmet Paşa Cami bu tepededir.

 

Festivaller, Karnavallar Etkinlikler Şehri İstanbul:

  • Kadıköy Mural Festivali: Kadıköy’de Gri duvar kalmayana kadar sloganı ile yola çıkan Kadıköylüler, dünyaca ünlü birçok sanatçının da katıldığı sokak sanatının muhteşem örnekleri ile donatılıyor. 365 gün görebileceğiniz eserler, göz zevkinize olduğu kadar sokak sanatlarına olan desteği bakımından Kadıköylülerin bir tavrı olan festival, yaz aylarında gerçekleştirilmektedir.
  • İstanbul Film Festivali: 37.si 2018 yılında düzenlenen Festival, birçok dal ’da ve birçok sinemada  izlenmesi mümkün olan filmler, tüm dünya sinema severlerinin katılımıyla İstanbul’un önemli, festivalleri arasında yerini almaktadır.
  • İstanbul Caz Festivali: Caz müziğinin çeşitli türlerinin icra edildiği ve neredeyse misafir etmediği dünya yıldızının kalmadığı İstanbul Caz Festivali, sadece Caz severlerin değil Müzik tutkunlarının da favori festivalleri arasında.

İstanbul’da gezilecek yerlerden bazıları:

Kapalıçarşı: Dünyanın en büyük ve en eski çarşılarından biri olan Kapalıçarşı, 110.868 m2 lik alan, 65 sokak 3600 dükkân’a ve 14 Han’ı bünyesinde barındırmaktadır. 11 Kapısı bulunmaktadır.

Ayasofya Cami: Sırasıyla Ayasofya Kilisesi-Ayasofya Cami ve Ayasofya Müzesi olarak hizmet veren Cami, hem tarihi hem siyasi ve hem de Sanatsal açıdan çok önemli bir yere sahiptir.

Yerebatan Sarnıcı: Bizans İmparatorluğu döneminde yapılan (527-565) sarnıç Bazilika sarnıcı olarak yapılmıştır. Kültür Sanat etkinliklerinin de gerçekleştirildiği Yerebatan Sarayı mutlak görülmesi gereken yerler arasındadır.

Sultanahmet Cami: İslami Türk mimarisinin en görkemli eserlerinden olan Sultanahmet Cami Sultan 1. Ahmet tarafından yaptırılıp (1609-1616) kendi adı verilmiştir.

Çamlıca Cami: Yeni inşa edilen ve İstanbul’un en iyi manzarasına sahip arazi üzerine kurulan Çamlıca Cami Sultanahmet Camine benzerlik göstermektedir. 37.500 Kişinin aynı anda ibadet edebildiği büyük bir yapı ve tesis olarak görülmeğe değer çağdaş mimari eseridir. Konferans Salonu, Müze, Atölyeler ve Kütüphanesi bulunmaktadır.

Galata Kulesi: Unesco kuleyi Dünya Mirası listesine 2013 yılında almıştır. Halici & Boğazı izleyebileceğiniz seyir keyfi yüksek olan Galata Kulesi 528 yılında inşa edilmiştir.

Mısır Çarşısı: 1663 yılında Cami külliyesi olarak inşa edilen çarşı zamanla Batıdan ve Doğudan gelen ürünlerin toplandığı ve satıldığı önemli merkezlerden biri haline gelmiştir. Davud Ağa tarafından inşa edilmiştir.

Dolmabahçe Sarayı: İstanbul Boğazının kıyısına kurulmuş 250 bin m2 lik bir alanı kapsayan Osmanlı İmparatorluğu sarayıdır. Topkapı Sarayının protokol gereksinimlerini karşılayamaması üzerine 1850’lerde inşa edilmiştir. Müze olarak ziyaretçilere açık olan saray temsili olarak hala askerler tarafından nöbetle korunmaktadır.

Topkapı Sarayı: 1460-1478 yılları arasında inşa edilmiş ve yüzyıllarca Osmanlı Hükümdarlığında İmparatorluğumuza hizmet etmiştir. Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Hem Padişah ve Hareminin evi, hem İmparatorluğun yönetimi ve aynı zamanda eğitimlerin verildiği saray’da sadece Harem nüfusu bile 3000 kişi civarına kadar çıkmıştır. Dolmabahçe Sarayının yapılmasının (1850) ardından sadece Devlet Törenlerinde kullanılmıştır. Ancak Kutsal emanetlerimiz, Devlet arşivi Topkapı Sarayında kalmıştır. 1924 Yılında Önderimiz M.K. Atatürk tarafından Müze olarak hizmete açılmış ve halen bu şekilde hizmet vermektedir. Sakal-ı Şerif, Hz. Hamza’nın Kılıcı, Kaşıkçı Elması gibi birçok önemli emanetlerin sergilendiği Müze mutlaka gezilmesi gereken yerlerin üst sıralarındadır.

Müzeler:

İstanbul Deniz Müzesi: Türkiye’nin ilk Askeri Müzesidir. 1897 yılında 2. Abdülhamit tarafından kurdurulan ve çok önemli askeri eserlerin yanı sıra Türk-Osmanlı tarihine damga vurmuş Kayıkları da bünyesinde barındıran Müze, 2005 ve 2008’de eklenen ek binalar ile Türkiye’nin en büyük askeri müzesidir.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri: Müzey-i Hümayun (İmparatorluğun Müzesi) ile temelleri atılmış olan Müze 1869 yılında kurulmuştur. Zamanla büyüyen ve kompleks bir müzeler topluluğu haline gelen yapıt 1 milyonu aşkın eseri barındırmaktadır. Sirkecide Ayasofya Müzesinin aşağısında bulunmaktadır.

Galata Mevlevihanesi Müzesi: Adından da anlaşılacağı gibi Mevlevi tarikatının ibadethanesi anlamına gelen Mevlevihane Beyoğlunda bulunmaktadır. 1500’lü yıllarda yapılan eser Osmanlıdan günümüze kalan önemli eserlerdendir.

 

Yiyecek ve İçecek Tavsiyeleri:

20 milyona yakın nüfusuyla devasa bir Yiyecek/İçecek endüstrisine sahip İstanbul, sadece bu şehirde yiyebileceğiniz muhteşem bir mutfağa sahiptir. Dünya’da hatırı sayılır mutfaklara sahip olan Türkiye’nin tüm mutfaklarının ortak sergilendiği şehir olarak İstanbul bir vitrin konumunda denilebilir. İşte size çeşitli mutfaklardan öneriler;

  • Kokoreç
  • Döner
  • Kebap
  • Islak Hamburger
  • Haliç’de Balık Ekmek
  • Aksaray’da Doğu Anadolu Mutfağı
  • Tarabya/Sarıyer Deniz Mahsulleri

Firmamız sayesinde kısa ve uzun süreli araç kiralama hizmeti temin edebilirsiniz. Uygun fiyatlar ve konforlu araçlar ile araç kiralama hizmeti temin etmek için firmamız sizlere hizmet veriyor. Aynı zamanda farklı araç talepleriniz için firmamızdan destek alabilirsiniz. Ülkemizin birçok noktasına hizmet veren firmamız sayesinde sizler de şehir içi ya da şehirlerarası kiralama hizmetlerine ulaşabilirsiniz.

İstanbul araç kiralama firması olarak araçlarımızın bakımlarını tam yaptırarak müşterilere tam bir sürüm deneyimi sağlıyoruz. Ülkemizin yetkin bir araç kiralama firması olarak faaliyet gösteriyoruz. Araç kiralama hizmetleri kapsamında firmamız müşterilerin farklı noktalara olan araç kiralama hizmetlerini yerine getiriyor. Siz de istediğiniz noktalara araç kiralama hizmeti temin edebilirsiniz.

Araç Kiralama Hizmetleri Hususları

İstanbul araç kiralama hizmetleri kapsamında farklı detaylar öne çıkıyor. Genellikle araç kiralama hizmeti müşterinin talebi ile başlıyor. Genellikle bir kimlik karşılığında ücreti mukabil araç kiralama hizmeti sunuluyor. Aynı zamanda araç kiralama hizmetlerinin sağlanması aşamasında da araçların sigortasının ve kaskosunun yapılması da mümkün olabiliyor.

Araç kiralama hizmetinde arabaların özellikleri de öne çıkabiliyor. Bazı müşteriler benzinli, bazı müşteriler ise lpg li araçları tercih ederken bazı müşteriler ise dizel yakıt tipli araçları tercih edebiliyor. Kimi müşteriler hızlı giden araçları tercih edebiliyor. Farklı müşteriler ise az yakan modelleri tercih edebiliyor. Bu nedenle firmamız değişik müşteri beklentilerine karşılayan geniş araç filoları ile hizmet veriyor.

İstanbul Araç Kiralama Neden Tercih Ediliyor?

Araç kiralama hizmetlerinin tercih edilme nedeni farklılaşıyor. Örneğin araç kiralama hizmetinde firmalar sürekli servis imkânı sunan araç kiralama hizmeti talep edebiliyorlar. Araç kiralama hizmeti aynı zamanda bireysel müşterilerin seyahat ya da farklı amaçları için de tercih edilebiliyor. İş seyahatleri için araç kiralama hizmeti de talep edilebiliyor.

Araç kiralama hizmeti kapsamında sunulan hizmetleri firmamız olarak sizlere sunuyoruz. Geniş ve farklı araçlardan oluşan bakımlı araç filomuz sayesinde siz de araç kiralama hizmetlerine hızlı ve sorunsuz olarak erişebilirsiniz. Bunun yanında araç kiralama hizmeti kapsamında farklı noktalar için de araç kiralama hizmetine erişmek de mümkün olabiliyor.

İstanbul Araç Kiralama Hizmetine Nasıl Erişilebilir?

Bu türden hizmetlere hızlı bir şekilde erişebilmek için internet ya da telefon yolu ile de hizmet alabilmek mümkün olabiliyor. Bunun yanında araç kiralama hizmeti için fiyatlar hakkında bilgi almak amacı ile müşteri hizmetlerinden bilgi alabilirsiniz. Araç kiralama hizmetleri kapsamında hangi araçların sunulduğunu da yine internet ortamından öğrenebilirsiniz.

Araç kiralama hizmeti kapsamında kaç gün için ne kadar para ödeyeceğinizi de hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Firmamız bireysel müşterilerin ve firmaların araç kiralama hizmetlerini ekonomik fiyatlar ile temin ediyor. Aynı zamanda araç kiralama hizmeti ile siz de nitelikli araçlarımızdan konforlu bir şekilde yararlanabilirsiniz.

İstanbul Araç Kiralama Hizmetinde Sunulan Avantajlar

İstanbul araç kiralama hizmetlerinin sunulmasının müşterilere ve firmalara sağladığı çeşitli avantajlar bulunuyor. Örneğin firmalar araç satın almak yerine araç kiralama hizmetini daha uyguna geldiği için tercih edebiliyorlar. Firmalar aynı anda çok sayıda araç kiralama hizmetini uzun süreler talep ederek maliyetleri en aza indirmenin yolunu bulabiliyorlar.

Araç kiralama hizmetlerini firmamız ile temin edebilirsiniz. Bunun yanında firmamız farklı talepleri de hızlı bir şekilde karşılıyor. Firmamızdan araç kiralama hizmeti edinebilmek için ihtiyaç duyulan özellikleri de sizlere sunuyoruz. Günümüzde müşterilerin beklentilerini karşılamak adına geniş bir servis ağı ile hizmet veriyoruz. Aynı zamanda hava alanları noktalarında da araç kiralama hizmeti ile sizlere nitelikli hizmetleri itina ile yerine getiriyoruz.