Let's talk!

Hasta Yatağı Kiralama Fiyatları

  • click to rate

    Hasta yatakları hastaların tedavi olma süreçlerinde evde veya hastanede kullandıkları karyola tipi yataklardır. Bu yatakların amacı bazı işlevlerini ve gündelik ihtiyaçlarını yerine getirme konusunda problem yaşayan hastalara bunları sağlamaktır. Bu yataklar ile hastalar ihtiyaçlarını daha pragmatik şekilde halletmektedir. Satın alma yerine kiralama opsiyonu da hasta yatağı kiralama fiyatları konusunda insanlarda merak uyandırıyor.

    Hasta Yatağı Kiralama

    Hasta yatakları satın alma ve kiralama şeklinde iki opsiyona sahiptir. Bununla birlikte hasta yatağı kiralama fiyatları hastanın durumuna bağlı olarak değişmektedir. Hasta yatağı kiralamak için türlü şartlar bulunmaktadır. Öncelikle hasta kısa süreli tedavi görmelidir. Bu süre sınırı ortalama 4-5 ay olarak belirlenmiştir. Hasta yakını bu süre içinde aylık olarak kira ödemektedir. Bu durum hasta yakını yıpratmamak adına en ideal yöntemdir. Eğer dönem uzun süreli ise veya uzatılacak ise yatak satın alınması tavsiye edilmektedir. Bu duruma gerekli analizler yapılarak uzman tarafından durum belirlenmelidir.

    Yatak kiralama konusunda birçok firma olduğu için insanları yanlış yönlendirme ve gereken ihtiyacın dışında ürün satımı olmamasına dikkat edilmelidir. Hasta yatağı kiralama fiyatları bazı dikkat edilmesi gereken hususlara da dayanmaktadır. Peki, bu yataklar kiralanırken nelere dikkat edilmelidir : 

    • En önemlisi hasta şahsın yaş, vücut kriteri, kilosu ve hastalık periyodu gibi etmenlere göre tercih yapılmalıdır. Hastanın konforu çok önemlidir.
    • Hasta yatakları üretim olarak iyi üretilmiş olmalıdır. Su geçirmemeli, koku ve kir çekmeyen ve kolayca yıpranarak hastayı mağdur etmemeli. Hasta bakıcısı adına da önemli durumdur.
    • Yine önemli olarak belirtilen diğer mesele de hasta yatağı kiralama fiyatları meselesidir.

    Kiralama Fiyatları ve Koşulları

    İlk olarak hasta yatağı kiralama fiyatları aylık 550 TL ile 850 TL arasında değişmektedir. Bunun yanında hasta yatağı kiralama fiyatları kiralanan yatağın motorlu, motorsuz, ahşap, asansörlü, ventilasyonlu gibi tasarımlara bağlıdır. Kiralanacak yatağın kullanım süresi ve imal edilen tarihi de hasta yatağı kiralama İstanbul fiyatları adına önemli etkenlerdendir.

    Bazı hastalar kilolu ve uzun süreli tedavi görüyorlar. Bu tip hastalara motorlu önerilirken diğerlerine motorsuz gibi seçenekler de fiyata etki etmektedir. O yüzden en önemli faktör yine de hastanın süresi, durumu, yapısı gibi koşullardır.

    2.El Hasta Yatağı Fiyatları İstanbul 

    Hastaları ve hasta yakınlarını maddi açıdan zorlayan hasta yatakları, günümüzde sürekli olarak fiyatı artmaktadır. Bundan dolayı hasta yakınları ikinci el hasta yataklarına da bakarak, yatak alabilmektedir. İnsanlar sıfır hasta yataklarının yarı fiyatına ikinci el hasta yataklarını kolaylıkla bulabilmektedir. Bundan dolayı da ikinci el piyasalarında hasta yatağı piyasası da zayıf olmaktadır. Sıfır hasta yatakları her zaman daha avantajlı da olmakta olup, garantili ve servis kurulum ücretleri de bulunmamaktadır. Ama ikinci el hasta yatakları da günümüzde satılmaktadır. İkinci el hasta yatakları artık kullanma gereği duymayan insanlardan satın alınıyor ve ihtiyaç sahibi olan insanlara daha uygun fiyatlarda satışı yapılarak ihtiyaçların giderilmesi sağlanıyor. 

    İkinci El Hasta Yatakları Alınır mı?

    Hastalar için en önemli özellik, hasta yataklarının rahatlığı olmaktadır. Bundan dolayı ikinci el alacağınız hasta yataklarının üstündeki süngerlere, yaylara dikkat etmeniz gereklidir. Süngerlerin çok fazla yıpranmış olmamasına da dikkat etmeniz de fayda vardır. İkinci el hasta yatağı kiralama fiyatları konusunda ve hasta yatağın alındığında ise muhakkak detaylı bir şekilde temizlenmesi de gereklidir. Bundan dolayı hastaya herhangi sorun veya başka rahatsızlıklar çıkarmaması için bu temizliğinde yapılması önerilmektedir. Genellikle hastanelerde olan hasta yataklarının üstünde de hastalar yatıyor ve hasta tedavi olduktan sonra da, çarşafı değiştirilmektedir. Ancak asıl temizlik ise şilte denilen alanın temizlenmesi gereklidir. Bu alanın temizliğine gerekli olan önem verildiğinde hasta için herhangi bir sorun kalmayacaktır. 

    İkinci El Hasta Yatağı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Günümüzde ikinci el hasta yatakları da satılmaktadır. İnsanların maddi durumlarına göre sıfır hasta yatakları veya ikinci el hasta yatakları satın alınıyor. Ancak ikinci el hasta yatakları satın alınırken bazı hususlara dikkat edilmesi gereklidir. Almış olduğunuz hasta yatağının yedek parçasının kolay bulunup bulunmamasını araştırmanız gereklidir. Hasta yatağının karyolasının detaylı bir şekilde temizliğinin yapılıp yapılmadığına dikkat etmeniz gereklidir. Hasta yatağının arızasının olmamasına ve sorunsuz bir şekilde çalışmasına dikkat ediniz. İkinci el hasta yatağı firmasının, güvenilir olmasına ve servis hızının ne kadar hızlı olmasına da dikkat etmeniz gereklidir. Firmamız sizlere bu konuda gerekli yönlendirmeleri yapıyor.