Let's talk!

Efter brystkræft - Sådan går du videre fra en brystkræftbehandl

  • click to rate

    At tage sig af dig selv efter brystkræft

    Hvis du kommer dig efter brystkræft, har din krop og dit sind haft en enorm mængde at håndtere. Du har sandsynligvis ikke været i stand til at fokusere på andet end at beskæftige dig med sygehusaftaler, behandlinger, operationer og scanninger. Livet har måske lige foregået omkring dig, men nu er det tid til at starte det næste trin i dit liv! Udfordringer efter brystkræft

    Så hvad er det næste skridt i dit liv efter brystkræft? Det handler om at tage sig af dig selv, så du kan nyde en sundere fremtid. Nu er det tid til at fokusere på dit helbred både fysisk og mentalt og få dit liv tilbage på sporet.

    Det er vigtigt at begynde at fokusere på de positive aspekter af livet, så dit sind og din krop kan begynde at helbrede sig selv. Der er nogle enkle ting, du kan gøre for at starte en ny sund livsstil. De behøver ikke at være store ændringer, ellers kan de være svære at vedligeholde, men følg vores retningslinjer, og du bør begynde at se nogle ændringer.

    Kost

    Begynd at spise en afbalanceret diæt - En afbalanceret diæt handler om at give din krop den rigtige mængde næringsstoffer, den har brug for, det handler om at opretholde sunde spisevaner snarere end at prøve en quick fix-diæt. En balance diæt skal få dig til at føle dig godt, og du bør have mere energi, hvis du formår at holde fast ved det.

    Her er nogle hurtige tip til at opretholde en sund afbalanceret diæt:

    Forsøg ikke at ændre alt om din diæt natten over. Ændring af alt fører normalt til snyd, så tag små skridt. Prøv at bytte ting til sundere valg, såsom at bruge olivenolie i stedet for smør, spise salat i stedet for chips. Hvis du har lyst til noget sødt, så prøv at spise noget frugt. Tips til at komme sig efter brystkræft

    Spis i moderation - vi har alle brug for en balance mellem kulhydrater, protein, fedt, fiber, vitaminer og mineraler for at opretholde en sund krop, på trods af hvad nogle kostvaner anbefaler. Prøv at spise gode fedtstoffer såsom fedtet fisk, nødder og frø.

    Skær ned på dine portionsstørrelser, du skal føle dig tilfreds efter at have spist ikke fuld!

    Sørg for, at du har mindst 5 portioner frugt og grønt om dagen, så prøv at variere dem i løbet af ugen.

    Forsøg at undgå færdigretter, da de normalt indeholder højere salt, sukker og mættede fedtstoffer - kom tilbage til det grundlæggende og start madlavning fra bunden. Hvis du ikke har meget tid, prøv at lede efter sunde hurtige opskrifter, der er masser derude.

    Skær ned på alkohol - kvinder bør ikke drikke mere end 14 enheder om ugen.

    Drik masser af vand. Støttende pleje af brystkræft

    Rygning - Stop! Vi kender alle farerne ved at ryge, men for kræftpatienter er det endnu vigtigere at stoppe. Du kan reducere risikoen for, at din brystkræft gentager sig, og risikoen for at udvikle en sekundær kræftform vil være lavere.

    Bliv aktiv

    I disse dage er folk meget mindre aktive, vi har alle disse moderne bekvemmeligheder, der fungerer for os, og flere muligheder for at slappe af og se tv.

    Du behøver ikke at indføre et strengt træningsregime i dit liv, men start med små ændringer som at gå til butikkerne i stedet for at køre eller tage trappen i stedet for elevatoren.

    Hvis du føler, at du er klar til at begynde at træne efter din brystkræft, skal du kontakte din læge, hvilke former for motion du skal lave, og hvor lang tid du bruger på hver aktivitet. Motion er en fantastisk måde at opbygge og vedligeholde stærke og sunde knogler, muskler og led. Hvis du føler dig deprimeret efter din kræft eller har følelser af angst, vil motion virkelig hjælpe med at lindre nogle af disse belastninger.

    Der er mange flere fordele ved at udøve, men den der virkelig er vigtig for mennesker, der kommer sig efter kræft, er at det stimulerer produktionen af ​​endorfiner. Endorfiner er et kemisk stof produceret af din egen krop, når du træner, der får dig til at føle dig glad og begejstret!

    Besøg her: Sådan kommer du tilbage til livet efter brystkræft