De vigtigste sundhedstips til brystkræftpatienter

 • Hvis du er nogen, du kender, der gennemgår brystkræft, ved du, hvad det er en følelsesmæssig og fysisk forsøgstid. Mange former for kræftbehandling øger kun det ubehag, som brystkræftpatienten oplever. Strålebehandlinger, for eksempel, kan forårsage en hel del træthed, og det kan tage op til to måneder, før dine normale niveauer af energi kommer tilbage. Derfor er det vigtigt at følge et par sundhedstips for at minimere disse bivirkninger såvel som for at hjælpe dig med at blive bedre før. Støttende pleje af brystkræft

  En af de vigtigste ting, du kan gøre for dig selv, mens du bekæmper brystkræft, er at få masser af hvile. Gør dit bedste for at få en hel nats søvn. Og hvis du føler dig træt om dagen, skal du tage dig tid til at sove eller hvile for at give din krop tid til at komme sig.

  En anden ting, du kan gøre, er at spise en sund kost. Jo sundere din krop er, jo bedre forberedt vil den være at bekæmpe kræft og komme sig efter behandlingen. Sørg for at medtage masser af protein i din diæt, fordi de aminosyrer, der findes i protein, bruges af din krop til at hjælpe med at reparere skader.

  Nogle gange kan spisning være en vanskelig opgave, hvis du gennemgår behandlinger for brystkræft. Kirurgi, kemoterapi, stråling og medicin kan have en negativ indflydelse på din appetit og fordøjelsessystemet. Du kan opleve kvalme, opkast, ændringer i smag og lugt, besvær med at sluge og tygge, forstoppelse og smerter. Hvis du oplever disse problemer, skal du tage skridt for at øge din appetit og for at gøre det lettere at spise. Sådan kommer du tilbage til livet efter brystkræft

  For det første, prøv at gøre måltidet underholdende ved at spise med venner og familie eller gøre det så behageligt som muligt. For at tilføje variation til dine smagsløg og for at gøre det mere behageligt at spise, kan du prøve nye fødevarer eller nye opskrifter. Hvis du deltager i mild træning ½ time før du spiser, kan det også hjælpe med at øge din appetit. Selvfølgelig skal du kontakte din læge, inden du starter en hvilken som helst træningsrutine. Medicin mod kvalme kan også være nyttigt, hvis du kaster op eller oplever kvalme.

  Det er også nyttigt, hvis du tilbereder måltider i forvejen, mens du har det bedre og fryser dem. Disse måltider kan let genopvarmes, når du ikke har det godt. Du skal også holde små snacks ved hånden for at guske, når du har det godt nok til at spise. Det er faktisk bedst at spise små måltider eller snacks ofte i løbet af dagen end at spise store måltider. Alle fødevarer, du køber, skal være lette at tilberede eller være klar til at spise. Du skal også kigge efter fødevarer med mange kalorier og proteiner for at hjælpe med at holde din vægt på. Selv de væsker, du spiser, skal have mange kalorier og protein. Hvis du har svært ved at tygge og sluge, skal du purere dine fødevarer eller købe fødevarer, der er lette at sluge, f.eks. Æblesauce, suppe, babymad, budding og yoghurt.

  Besøg her: Læs virkelige historier om brystkræft