Let's talk!

Arnavutköy Hurdacı Telefonu

  • click to rate

    Hurda, kullanım dışında olan malzemenin posasıdır. Hurda birçok materyali içinde barındırabilir. Hurda türevleri olarak en yüksek değerli olanlar metal türevleridir. En kıymetli hurdalar arasında altın ve bakır yer verilmiştir. Dolayısıyla hurdacı firmalar tercih edilmektedir. Kurumsal istanbul hurdacı firmalar arasındayız.Ancak geri dönüşümü en oldukca meydana getirilen hurdalar demir ve plastik malzemelerden oluşmaktadır.

    Hurdacılar, İnsanların elinde olan ve işe yaramayan hurdaları rahatlıkla alabilir ve aldıktan sonra eritip ham maddeye dönüştürebilir. Ve bu yine yeniden kullanılırsa Geri dönüşüm olmaya adım atar. Bu sayede hurdalar kendi başına bir piyasa olmuştur.

    Hurdacı, genel hatlarıyla metal aksamlarını veya metal atıkları toplayan kişidir. Hurdacılık, özelliğini yitirmiş, çalışmayan ve artık kullanılamayacak olan materyallerin geri dönüşüme yeniden kazandırılması için toplanma aşamasıdır. Genel olarak hurdacılar, topladıkları hurdaları ayrıştırma merkezine götürerek alüminyum, bakır, çinko, demir, krom ve nikel benzer biçimde maden gruplarına ayırarak biriktirmektedirler. Belli bir kiloya ulaştıktan sonra geri dönüşüm tesislerine götürerek oralarda eritilme işlemleri yapılır.

    Örnek vermek gerekirse şu anda yeni olan bir elektronik alet ileride eskidikçe hurdaya dönüşebilir, hurda durumuna düştükten ondan sonra içerisinde bulunan demir, çelik, bakır, kurşun gibi maddeler kullanılabilir.

    Hurda malzemeler geri dönüşüm yöntemleri yardımıyla yine hammaddeye çevrilmektedir. Bu sayede müstahsil firmaların hammadde ihtiyaçlarının bir kısmı yeraltı kaynakları tüketilmeden sağlanmaktadır.

    Arnavutköy Hurdacı
    Arnavutköy, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan bir ilçesidir. Arnavutköy’ün yerleşim yeri olarak kurulduğu tarihi tespit etmek güç, ancak arşivlerden çıkan haritalardan bölgenin 1850’li ve 1890’lı yıllarda dahi (Arnaout Kevi) Arnavutköy hurdacı ismiyle anıldığı, haritalarda da bu isimle yer almış olduğu tanınmaktadır. Daha detaylı bilgilere ise 1920’li yıllardan itibaren ulaşılabilmektedir.

    Arnavutköy, mübadeleden (yaşayan halkların değişimi) ilkin yaklaşık 180 haneden oluşan Rum köylülerin yaşamış olduğu ve şimdilerde “Eski Köy”, “Köy içi”, “Aşağı Köy” gibi farklı adlarla anılan bir bölgede yer alıyordu. 1923 Lozan Anlaşması çerçevesinde; Yunanistan ve Türkiye içinde yaşayan halkların değişimi “mübadele” protokolünün imza altına alınmasıyla birlikte karşılıklı göçler adım atmıştır.

    Halkların karşılıklı değişimini öngören Protokol gereği bu bölgede yaşayan Rum Köylüler Yunanistan’a, Yunanistan Drama (il) bölgesinde yaşayan Türkler ise bu bölgeye yerleştirilmişlerdir. Türkler, bu bölgeye yerleşim esnasında Rum köylüleri ile 2 ay beraber yaşamışlardır. Daha sonrasında Rumlar kendilerine ilişkin bir kilisenin de bulunduğu bu bölgeden evlerini bırakarak anlaşma gereği kendi topraklarına göç etmişlerdir.

    Silivri Hurdacı
    İstanbul Avrupa yakası’nın batı kısmında, 41 aşama, 3 dakika şimal paraleli ve 28 aşama, 20 dakika şark meridyenlerinin kesiştiği noktadadır. Batısında Tekirdağ iline bağlı Çorlu ve Marmaraereğlisi ilçeleri, doğusunda İstanbul iline bağlı Büyükçekmece ilçesi, kuzeyinde İstanbul iline bağlı Çatalca ilçesi, kuzeybatıda Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesi, güneyinde ise Marmara Denizi yer alır. Marmara Denizi’ne kıyılarının uzunluğu ortalama 45 km. Olan ilçenin yüzölçümü ortalama 760 km²’dir (ziraat arazileriyle beraber 860 km²).

    Yedi beldesi ve 13 köy muhtarlığı bulunan ilçenin merkezi ise 22 mahalleye ayrılmıştır. Söndürülen belde belediyeleri Büyük Çavuşlu, Büyükkılıçlı, Çanta, Çayırdere, Değirmenköy, Gümüşyaka, Kavaklı, Ortaköy, ve Selimpaşa’dır. 13 köyün adları ise Akören, Bekirli, Beyciler, Büyüksinekli, Çeltik, Danamandıra, Fener, Küçüksinekli, Kurfallı, Sayalar ve Seymen’dir. İlçe toprakları genel anlamda az eğimli alanlardır. İstanbul silivri hurdacı İstanbul silivri hurdacı firmasıyız. Silivri yöresinin arasında bulunmuş olduğu bölgedeki topoğrafya, hafifçe dalgalı düzlükler biçiminde, yüksekliği 60 metreyi geçmeyen tepeler şeklindedir. Söz mevzusu topoğrafya; güneyde deniz kıyısından başlamakta ve kuzeye doğru yavaş yavaş yükselmektedir.

    Doğuda, Muratçeşme bölgesindeki Keltepe ile Araptepe, başlıca engebeleri oluşturmaktadırlar. İlçe dahilinde yüksek dağlar bulunmamaktadır. İlçe sınırlarında oldukca mühim akarsu yatakları olmayıp Boğluca Deresi, Çanta Deresi, Gelevri Deresi, Karılar Deresi, Kova Deresive Tuzla Deresi şeklinde küçük çay ve dereler bulunmaktadır.